Sveiki užsukę!



2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis

Įdarytos paprikos


Labai skanūs ir lengvi sekmadienio pietūs....
Reikia 6 normalaus dydžio paprikų,
100 g virtų ryžių,
300 g mėgiamo faršo (gaminau su kiauliena/jautiena),
svogūno galva, česnako pora skiltelių,
pora didesnių morkų,
truputį (~50 gr) fermentinio sūrio,
 2 valg. š. majonezo,
aliejaus kepimui,
pipirų, druskos, kitų mėgiamų prieskonių,
apie 0,5 litro sultinio.

Paprikas nuplauname, nupjauname kepurėles, išimame sėklas.
Mėsą apkepiname su šlakeliu aliejaus, dedame smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus. Pakepiname. Dedame tarkuortas morkas, vėl apkepiname. Beriame pipirų, druskos,kitų  pireskonių, įpilame šiek tiek vandens ir viską kiek patroškiname. Gautąjį mėsos troškinį maišome su virtais ryžiais, majonezu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Šia mase pripildome paprikų ertmes. Sudedame į troškintuvą. Pilame sultinį, tiek kad apsemtų didesniają dalį paprikų ir šauname į karštą orkaitę. Troškiname, kol suminkštės paprikos (30-40 min.).  Iškepus, apibarstome kapotomis petražolėmis. Skanaus!

Komentarų nėra: