Sveiki užsukę!



2010 m. birželio 26 d., šeštadienis

Varškės kremo tortas su braškėmis

Štai naujas tortukas mano padangėjė :) Deja neteko jo pačiai ragauti, bet kas ragavo gyrė, kad gaivus ir skanus. Manau dar paragausiu kada ir pati , nes labai skaniai viskas atrodė, tad pakartosim dar ...ir visai nesudėtingas receptas. Taigi... 
Biskvitas:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų,
1 a.š.sodos.

Braškių sluoksnis:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.

Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
100 g varškės ,
3 v.š.želatinos.

Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą (kiaušinio trynius išsukame su cukrumi, įamišome miltus, su 1 šaukštu acto nugesintą sodą ir galų gale standžiai išplaktus baltymus)  ir iškepame biskvitą ( iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, iki kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus sausas). Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 dalis.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė. Keletą minučių palaikome šaltai,kol dar labiau apstings želė.
Paruošiame varškės kremą:  suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
Dedame antrą biskvito lakštą ir pusę baltojo kremo. Po to vėl biskvitą. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
Torto paviršių sulyginame ir apie pusvalandį laikome šaltai.

Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, (aš šiuo atveju tortą aptepiau dar sviestiniu kremu ir barsčiau kokosų drožlėmis) o viršų papuošiame braškėmis (kad braškės blizgėtų jas suvilgiau tortų želė).
Skanaus!
P.S. Kadangi torta gaminau didesnį (26 cm skersmens), tai įdarui varškės ir braškių susidėjo daugiau: varškės dėjau apie 300 g., braškių apie 1 kg (su puošimu). Savaime suprantama didinau ir želatinos kiekį.  Biskvitą taipogi gaminau iš didesnes normos produktų. O kondensuota pieną supyliau ne visą, liko koks trečdalis, ir taip jau buvo saldu. 
Recepto šaltinis : SM forumas. 

4 komentarai:

Vilma rašė...

O kuom padengtas virsus torto?MAn laabai idomu..Noriu si tortuka pasigaminti:)

Žaneta rašė...

Torto šonai padengti plakta grietinėle ir kokosų drožlėmis, o viršus - ant braškių lieta tortu želė, jos būna prekybos centruose prie konditerijos prekių.

Viktorija P. rašė...

o ar priimat uzsakymus? :)

Žaneta rašė...

Sveiki,Viktorija.Labai gaila,bet siuo metu uzsakymu nepriimu ir net nezinau kada priimt galesiu...kraustomes i naujusnamus ;-) tai ne iki tortu...Bet aciu kad uzsukate i mano blogiuka.