Sveiki užsukę!



2010 m. birželio 16 d., trečiadienis

Tortas išleistuvėms (Ananasinis)





Kuklutis tortukas ir jo receptukas, deja neturiu pjūvio....
Biskvitas: 
3 kiaušiniai
  250 g cukraus
  1 pakelis vanilinio cukraus (10 g)
  100 g miltų 
  100 g krakmolo
  1 a.š. kepimo miltelių


Kremui:  1 pakelis kremo pusfabrikačio (naudojau Dr.Oetker vanilinį tortų kremą)
  200 ml  pieno
  200 g sviesto
  3 šaukštai ananasų ar abrikosų džemo
  1 didelis indelis koncervuotų ananasų


Paruošiame biskvitus: mikseriu visu greičiu išplakame kiaušinius su 3 šaukštais šilto vandens ( apie 1 min. ).
Toliau plakant ,po truputi supilti cukrų ir vanilinį cukrų ( plakti dar apie 2 min. )
  Plakant mažiausiu greičiu suberti  sumaišytus ir persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais.

  Į kepimo formą itiesti kepimo popierių ir ištepti riebalais ,supilti tešlą (patarimas, jei kepsite mažoje formoje,tarkim apie 20-22 cm skersmens, geriau dalinti tešla į dvi dalis, nes labai iškils ir išbėgs) .
  Kepti apie 30min. 160-180 C įkaitintoje orkaiteje arba kol patikrinus sausu pagaliuku ant jo neliks tešlos likučių. Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į 3 dalis.
Pasiruošiame kremą: į kremo miltelius įpilti šaltą  pieną  ir 1 min. paplakti , įplakti minkštą sviestą.
Ananasus nuvarvinti, supjaustyti griežinėliais. 
Formuojame tortą: į formą dedame vieną dalį biskvito , sulaistome skysčiu nuo ananasų. Tepame sluoksniuka džemo, truputį kremo, išlyginame, padėliojame ananasų gabaliukų, vėl kremo. Dedame antrą biskvitą, taip pat viska susluoksniuojame ir uždengiame trečiuoju biskvitu. Torta paslegiame kiek ir dedame į šaldytuvą sustingti. Išėmus iš formos aptepame likusiu kremu ir puošiame kaip širdis geidžia... Šiuo atveju uvo vėl cukrinė masė, aisingas.

Recepto šaltinis: SM Forumas. 


Komentarų nėra: