Sveiki užsukę!



2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Makaronai su Bolones padažu (pagal Gidoną Šapiro)

Netyčią vieną dieną įsijungiau laidą "Skonio reikalas" ir užmačiau šį receptą. Šiaip esu dariusi Bolones padažą ne kartą, bet kiek kitaip....tad nutariau išmėgintį ir šį laidos vedėjo Gidono Šapiro pasiūlytą variantą....
Nenusivyliau....taigi, siūlau išmėginti.
Padažui: aliejaus kepimui, galima įdėti truputį sviesto, 1 -2 morkos, svogūnas, 2-3 česnako skiltelės, keli pievagrybiai (recepte nebuvo, bet aš įdėjau), 300 g maltos mėsos (recepte siūloma dėti jautieną),
1-2 v.š. pomidorų pastos , raudono vyno stiklinė (nepyliau), 1 v.š. , indelis konservuotų savo sultyse pomidorų (apie 400 g), stiklinė pieno (jei pylėte vyno, pieno pilkite tik pusę stiklinės).
Pirmiausia giliame puode ar keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname morkas. Tada beriame kapotą svogūną. Šiek tiek patroškiname. Pasūdome.Dedame kapotą česnaką. Į daržoves dedame maltos jautienos (aš dėjau kiaulieną maišytą su jautieną).  Vėl pasūdome, pabarstome pipirais, raudonėliu. Kepdami viską pastoviai maišome, kad viskas tolygiai apsitroškintų. Dedame pomidorų pastos. Išmaišome. Pilame vyną, leidžiame jam nugaruoti. Dedame trintus pomidorus. Išmaišome. Pilame pieną ir viską troškiname, pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Kol padažas troškinasi, išverdame makaronus. Juos nukošiame, pašlakstome aliejumi. Tiekiame su padažu, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių, parmezanu ar kitu. Skanaus!!!!




Recepto šaltinis:  tv laida "Skonio reikalas".

Komentarų nėra: