Sveiki užsukę!



2010 m. balandžio 6 d., antradienis

Jogurtinis tortas su šokoladiniais biskvitais


Vėlykų proga pasigaminau gaivų ir labai skanų tortą :)
Biskvitas: 4 kiaušinio tryniai, 1/4 a. š. druskos, 2 v. š. romo (pyliau romo esencijos),
40 g cukraus, 25 g kakavos miltelių, 85 ml šilto aliejaus, 135 ml šilto vandens,
125 g miltų, 1/2 a. š. sodos, 1/2 a. š. kepimo miltelių, 4 kiaušinio baltymai, 50 g cukraus

Jogurtinis sluoksnis: 2 pakučiai raudonos spalvos želė (dėjau braškinę),
350 g jogurto (dėjau persikų skonio), 450 g grietinėlės plakimui, cukraus pudros ie citrinos sulčių pagal skonį, želatinos granulių 2 -3 v.š.

Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą 24cm skersmens torto formą ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius.
Jogurtinis sluoksnis. Pirmiausiai pasigaminame želė pagal nurodymus ant pakuotės, tik pilame per pus mažiau vandens. Želatinos granules išbrinkiname šaltame vandenyje ir ištirpiname. Jogurtą suopilame į didesnį dubenįberiame pudros, lašina citrinos rūgšties, pilame tirpintą želatiną, gerai išplakame mikseriu. Išplakame grietinėlę, įmaišome į jogurto masę. Sustingusią želė supjaustome gabaliukais ir sudedame į jogurtinį kremą. Gerai išmaišome.
Gaminame tortą. Į torto formą, išklotą maistine plėvele dedame vieną biskvitą, užpilame puse kremo. Dedame vėl biskvitą, antrą dalį kremo ir uždengiame trečiuoju biskvitu.
Torto viršų puošiau tortų želė, į ją įmaišiau trintų šaldytų braškių. Šonai ir kiti papuošimai iš plaktos grietinėlės, šokolado vėduoklės. Kiaušinukai - saldaininiai, pirkti parduotuvėje.
Tortas gavosi nemažas 2,5 kg, bet labai labai labai skanus :) Nepersaldus, gaivus, drėgnas. Skanaus!!!!

7 komentarai:

ruta rašė...

ten parasyta isplakti jogurta su istirpinta zelatina ar reikia ispakti iki tokios mases kaip issiplaka pavyzdziui grietinele

Žaneta rašė...

na, gal netiksliai ir parašiau recepte :) , tiesiog reikia gerai mikseriu įplakti tirpintą želatiną, kad nesusidarytų gumulų ir viskas tolygiai pasiskirstytų.

indra rašė...

recepte yra parašyta citrinos sultis ir cukraus pudra kur ja dėti?

indra rašė...

receptuose yra parašyta kad yra citrinos sultys ir pudra kur jos dedasi??

Žaneta rašė...

Citrinos sulčių ir cukraus pudros pagal skonį dedame į jogurtinį kremą.

Reda Paukštienė rašė...

Sveiki, šis tortas fantastiškas, tik noriu paklausti ar galiu ji dengti tortų apdengimo mase? Ar galiu vietoj žele dėti konservuotus persikus?















/

SaldiŽana rašė...

Sveiki. Tortą mase dengti galima, bet pirmiau jį reikia padengti riebiu kremu - kitaip sutiš masė. Persikus galit naudot drasiai. Sekmes!