Sveiki užsukę!



2010 m. kovo 26 d., penktadienis

Vyšninis tortas

Sugalvojau iš kelių tortų receptų paimti po dalelę ir sudėti į vieną skanų tortą :)
Taigi receptas:

Biskvitas: 4 kiaušinio tryniai, 1/4 a. š. druskos, 2 v. š. romo (pyliau romo esencijos),
40 g cukraus, 25 g kakavos miltelių, 85 ml šilto aliejaus, 135 ml šilto vandens,
125 g miltų, 1/2 a. š. sodos, 1/2 a. š. kepimo miltelių, 4 kiaušinio baltymai, 50 g cukraus
Šokoladinis musas: 77.5 g juodo šokolado, 50 g riebios grietinėlės, 2 a. š. romo,
200 g riebios grietinėlės + 2 v. š. cukraus pudros, 8 g želatinos + vyšnių (gali būti šaldytos arba konservuotos)
Jogurtinis sluoksnis: 300 g jogurto (natūralaus arba vyšnių skonio), 300 g plakamosios grietinėlės, 3 v.š. želatinos, vyšnių uogų ir vyšninės želatinos, sušaldytos ir supjaustytos gabaliukais.
Torto viršui: tortų želė, vyšnių, plaktos grietinėles.


Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi  22 cm skersmens torto formas ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius.  Turi gautis 4 biskvitai.
Šokoladinis musas: 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v. š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai. Želatiną išbrinkinti 4 v. š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.

Jogurtinis sluoksnis. Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens. Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo. Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę. Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.

Torto surinkimas: į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti. Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi). Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis.Ir galiausiai ketvirtas biskvitas. 
Torto šonus aptepame palkta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti. Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle. Skanaus !!
Vidus :) Labai labai labai ir labai skanus tortas. Gaivus, "šlapias", nepersaldus, sotus :)
Tikrai dar darysiu ir darysiu šį variantą :) Skanaus!!!!
Beje, torčiuką dariau 22 cm skersmens tortinėje. Gavosi abai aukštas, teko dėti net papildomus bortus. Svoris būtent šio mažylio iš visų nurodytų produktų buvo 2,5 kg. Todėl jeigu norite žemesnio - daryt patariu platesnėje formoje, arba mažinti torto sluoksnių skaičių. Improvizuokit!!

18 komentarų:

Ieva rašė...

Ūūūūlialia :)) Reikės mėgint. Skamba ir atrodo laabai skaniai :)

Žaneta rašė...

aciu :) tikrai rekomenduoju....velykoms planuoju kazka panasaus :))) nes buvo labai skanu...

Violeta rašė...

O jei didesnėj formoj kept biskvitus, kremo ne bus mažai?

Žaneta rašė...

neturėtų bųti mažai...čia kaip matote buvo darytas labai siauras 22 cm, tik aukštas, kremo turetu pakakti ir 24-26 cm tortui, darant dar didesni siek tiek pridėčiau gal, kad skaniau būtų...

Violeta rašė...

O jei aš jį šeštadienį kepsiu, o sekmadienį valgysim, tai ok. Ar jam reiktų ilgiau pastovėt?

Žaneta rašė...

Iš vakaro padarytas pats geriausias :) šviežutėlis .Sekmės ir skanaus.

Violeta rašė...

O kiek vyšnių sunaudojot?

Violeta rašė...

gaminau šį tortą ir nelabai man pavyko, biskvitas neiškilo :( gal dėl to, kad didesnėj skardoj ir karštesnėj orkaitėj kepiau. o pjaunant tortą jis byrėjo, na sluoksniais krito :( gal dėl to, kad visus pertepimus pasidariau iš kart

Žaneta rašė...

Labai, gaila Violeta, kad nepavyko. Bet linkiu nenuleisti rankų ir mėginti, jei ne šitą tai kitus receptus. Visi gi mokomes :)
O kodėl nepavyko, net negalėčiau vienareikšmiškai atsakyti... Žinoma, jeigu buvo per karšta tai biskvitas gražiai nepakils niekada, geriau ilgiau bet ant mažesnės kaitros kepti. Želinius pertepimus VISADA remomenduočiau darytis tik prieš dedant jau ant torto, jei kiek skystokas, tuomet galima labai trumpai palaikyti šaldytuve, kad tik tik pradėtu krešėti ir tada pilame ant torto...jokiu būdu nelaukiame kol sušoksta į gabaleliųs, tada nesuguls gražiais sluoksniukas....
Sekmės, bandykite toliau. :)

Violeta rašė...

Žanetą šį tortą tikrai dar kepsiu ir nekartą, tik kitą kart pertepimus darysiu prieš pat tepant ir nedarysiu vieno sluoksnio grietinėlės :)
Ačiū už paskatinimą :)

Agnuzhia rašė...

Tortas atrodo nuostabiai :) bandysiu ji kepti sunaus pirmajam gimtadieniui, tik papuosiu vaikiskiau :))) Zaneta, kaip ilgai gali laikytis tortas, puostas giretinele? ar ji galima diena anksciau puosti, ar reiketu pries patiekiant ant stalo? :)

Žaneta rašė...

Laba diena....kaip smagu gjrdet kad kepsit tortuka is mano bandytu.Sitas labai skanus ir gaivus variantas.Grietinele puosimam isplakit su standikliu labai standziai (buna jo prekybos centruose) ir drasiai galit is vakaro puosti...sekmes!

Tadas rašė...

Sakykite prasau, kiek mazdaug vysniu susiejo, nes vysniu neauginu, reikia pirkti, tai norisi zinoti, nors mazdaug kiek reikia, kad visiskai neprasauti pro sali ir nelikti be grazaus vysniu virsaus :)

Žaneta rašė...

Tadai, vyšnių kiekis priklausys nuo torto skersmens... aš iki šiol neturėdavau naminių višnių ir pirkdavau viena maišelį (berods apie 400-500 g.)šaldytų vyšnių. Pagaminus mažą tortuką jų ir likdavo... jeigu pritruksite, galite perpjauti vyšnias pusiau ir sudėti puseles, apliejus tortų žele efektas gausis tas pats - vyšninis paviršius. Sekmes!

Raminta rašė...

Noreciau dar pasitikslinti- jau susiruosiau daryti si tortas, bet sutrikau- parasyta biskvita perpjauti i 2 sluoksnius arba kepti per 2 kartus. Torto surinkime jau reikia surinkti 3 biskvitus: aprasyme- pirmas i forma, antras-ant jogurtinio sluoksnio su zele ir trecias- ant sokoladinio muso. O stai nuotraukoj, matomi jau 4 biskvitai. tai kiek ju is tikruju- 2, 3 ar 4??
Aciu

Žaneta rašė...

Laba diena. Kaip gerai kai yra pastabių skaitytojų. Ačiū, pataisiau kad būtų aiškiau ir kitiem kepėjam.
O biskvitai iš tikrujų turi būti 4.Sekmės!

Ernesta rašė...

Sveiki, ar galima si torta dengti cukraus mase? Taip pat kaip jis atlaikytu transportavima?

Žaneta rašė...

Ernesta,
Tortą dengti cukraus mase galima, tik prieš tai jį būtinai reikia aptepti sviestiniu kremu, labai kruopščiai, kad "neišlystų" drėgmė.
Transportuojamam jam nieko nenutinka. pati esu vežusi jį 150 km. Juolabiau žiemą. Aišku derėtu mašinoje padėti jį kur vėsu.
Sekmės!