Sveiki užsukę!



2010 m. kovo 20 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas

Savo pačios "pasenėjimo" dienai paminėti su labai gerais draugais sugalvojau pasidaryti šokoladinį torčiuką...
Biskvitui:
6 kiaušiniai,
200g cukraus,
200g miltų,
50 g kakavos,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
450g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
200 g šokolado,
tirpios kavos truputį (pagal skonį),
vanilino,
graikiškų riešutų,

Baltymus išplakti iki putų, po truputį sudėti cukrų, toliau pakant. Ištirpus cukrui po vieną įmaityri trynius.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.
Kremui išplakti grietinėlę iki standumo. Šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę, gerai išmaišyti. Supilti kavą .Sudėti riešutus.
Biskvitą kepiau iš pusės normos, nes dariau mažiuką tortuką. Pjausciau jį į keturis blynus, vieną paisilikau trupiniams. Kremo normą dariau pilną, kaip nurodytą recepte. Išplaktą grietinėlę padalinau į dvi dalis ir vieną dalį sumaišiau su juodu šokoladu, o kitą su baltu. Biskvitus tortui reikia labai gausiai sulaistyti, nes jie iškepę gana sausi. Tortą sutepusi, padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms, lengvai paslėgiau, kad geriau susigertų drėgmė. Torčiuką aptepiau plakta grietinėle. Šonus apiberiau trupinių ir riešutų mišiniu. Kitos dekoracijos - gritinėlė ir šokoladas. Šis mažylis man gavosi apie 17 cm skersmens ir 1 kg 400 g.
Na, o štai iš vidaus vaizdelis...mmm, toks skanus, šokoladinis ir kartu šlapias, gaivus, nepersaldus torčiukas. Ir jame labai tiktų vyšnios...kitą kartą butinai jų dėsiu :)




Recepto šaltinis :SuperMamos forumas.

1 komentaras:

Rasa Donauskiene rašė...

Žaviuosi tavim Žaneta!Tavo pagaminti tortai ir kiti kepiniai is ties nuostabus!o ir pati jau ne viena is ju bandziau ir tikrai puikiai pavyko,o ir aplinkiniam patiko:)