Sveiki užsukę!



2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Sviestiniai sausainiukai pertepti kondensuotu pienu


250 g sviesto
125 g cukraus pudros
60 ml aliejaus
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
~200 g šokolado
Pirmiausiai reikia išvirti kondensuotą pieną - dėti neatidarytą skardinę į puodą, pilti vandens tiek, kad skardinę visiškai apsemtų, užvirti, uždengti puodą dangčiu ir virti 1,5 - 2 val. Ataušinti. Geriausia tai pasidaryti iš vakaro :)
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukraus pudra. Įmaišyti aliejų. Per kelis kartus įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šiek tiek paminkyti tešlą rankomis. Jei tešla atrodo per sausa, įpilti dar šiek tiek aliejaus ir vėl paminkyti. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjauti norimos formos sausainius. Arba galima suformuoti rutuliukus, dėti juos į skardą ir šiek tiek paspausti šakute.
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek pagels. Sausainiai šiek tiek pasipūs, todėl reikėtų palikti tarpelius. Ataušinti.
Ataušusius sausainius po du suklijuoti virtu kondensuotu pienu.
Gerą kokybišką šokoladą ištirpinti su šlakeliu bekvapio aliejaus ant vandens garų vonelės. Vieną suklijuotų sausainių galą pamerkti į šokoladą ir dėti ant kepimo popieriaus, kad visiškai sustingtų.
Dariau šiuos sausainius iš pusės normos, gavosi 2,5 didelės skardos. Labai skanūs :) rekomenduoju.
Skanaus!!

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai.

2 komentarai:

Rasa rašė...

kepiau taip kaip cia viskas parasyta ir jie nesigavo!!! keletas gavos, tai tikrai neverta tiek vargti prie sitokiu sausainiu, nes jie, deja, nera labai jau tokie skanus, kaip teigia recepto autore...

Žaneta rašė...

Dėl skonio nesiginčijama :) jeigu Jums nesigavo receptas,tai nevertetu išsilieti savfo pykčio ant kitų...:)