Sveiki užsukę!



2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Bandelės su dešrelėmis


Tešlai:
500 g miltų
10 g druskos
1 pakelis sausų mielių
50 ml aliejaus
300 ml šilto vandens
Įdarui:
10 pieniškų dešrelių
Aptepimui:
1 kiaušinis ir 3 šaukštai pieno

Sausas  mieles  ištirpiname vandenyje ir palikame 5 minutėms. Suberti  miltus į dubenį ir sumaišyti su druska. Į miltus pilame mielių ir vandens mišinį bei aliejaus ir viską gerai išminkyti, kol gausis elastinga tešla.
Tešlą uždengiame ir paliekame 1 valandai, kol padvigubės. Pakilusią tešlą vėl paminkome ir padaliname į 10 dalių. Kiekvieną tešlos gabaliuką pakočiojame į ovalios formos blynelį, šonus įpjauname, dedame dešrelę ir supiname tešlos šonus į kasytę virš dešrelės. Kad būtų aiškiau, rekomenduoju pasižiūrėti nuorodoje esantį originalo receptą :)
Patepame bandukes kiaušinio ir pieno plakiniu. Šauname į įkaitintą orkaitę ( iki 200 laipsniu) ir kepame kol bandelės įgaus gražią rusvą spalvą (apie 20 minučių).
Recepto šaltinis: Kleiner Kuriositätenladen 

Komentarų nėra: