Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 29 d., penktadienis

Varškės tortas su grietinėles kremu

 
 Savaitgaliui nutariau išmėginti naują torto receptuką... kadangi tai tik savai publikai paragavimui, tai puošybai neskyriau daug dėmėsio :) - lydyto šokolado tvorelė, cukraus masės gelytės.
O paties torto receptas štai toks:
Lakštams:
0,5 stiklinės cukraus (dėjau beveik stiklinę, nes kažkaip pasirodė mažoka)
20 g sviesto,
1 kiaušinis
1 arb.šaukštelis sodos (nugesintos šaukšte acte)
1šaukštas citrinos sulčių (nedėjau)
1,5 stiklinės miltų
230 g varškės (sumaltos, ar blenderiuotos)
pusės apelsino nutarkuotos žievelės (aš dėjau citrinos žievelės)

Kremui:
300g grietinėlės (skirtos plakimui)
300g grietinės (butinai riebios, 30 proc.)
2-3 šaukštai cukraus
1šaukštas likerio apelsinų (neturėjau ir nedėjau, 
vietoj todėl kvapo įpyliau lašelį vanilės esencijos)

Gaminame lakštus: dedame cukrų, sviestą, kiaušinį į didesnį dubenį ir kaitinti virš garų vonelės maišant.Kai įkais, supilti nugesintą sodą, sultis, kai  išputos-supilti pusę stiklinės miltų, išmaišyti nukelti nuo garų, sudėti likusius miltus ir varške ir išminkyti (tešla lips prie rankų, taip turi būti). Paruoštą tešlą sudedame  į polietileninį maišiuką ar maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą porai valandų. Išėmus dedame ant miltuoto paviršiaus, pasidaliname į 8 dalis ( vienas gabalėlis apie  90g ). Ant miltuoto paviršiaus labai plonai iškočiojame kiekvieną gumulėlį (gaunasi apie 22-23 cm pločio blyneliai, atminkite, kad prieš kepimą jie turi būti didesnį nei reikės tortui, iškepus apipjaustome), dedame ant kepimo popieriaus ir kepame po vieną lakštą įkaitintoje orkaitėje kol lengvai pagels (apie 5-7min.) (autorė rasė, kad kepė 230 laipsnių temperatūroje, bet aš kepiau mažesnėje kaitroje, nes mano orkaitė dujinė). Paruoštus ir atvėsintus lakštus sutepame kremu.
Kremui: atskirai suplakiau grietinelę su cukrumi, kitame puode greitinę irgi su trupučiu cukraus. abu masės turi buti išplaktos iki standumo.Abu mases sumaišome, pilame likerį arba kitokius kvapus. Galima įmaišyti pagaminto pudingo, jei mėgstate. Lakštus sluoksniuojame su kremu, dedame į šaldytuvą ir truputį paslegiame. Geriausia palikti taip per nakti, kad kremas įsigertų į paplotėlius. aptepame torto viršų likusiu kremu arba plakta grietinėle (arba tiesiog kitokiu megiamu kremu). Skanaus!
Kol kas dar neragautas tortukas, bet po savaitgalio pakomentuosiu skonį :)
  
Recepto šaltinis: SM forumas. 

Komentarų nėra: