Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Tortas "Gaiva"


Nepaprastai gaivus ir skanus tortas. Tai dar vienas variantas kaip paruošti maskarponės sūrio tortą ...taigi, štai receptas:
didesnio indelio maskarponės sūrio (dėjau 500 g, bet  gaunasi tikrai nemažas tortelis, tad manau pakaktų ir kokiu 300 g  , jei norite mažesnio kiekio).
200 g persikų skonio jogurto,
200 g riebios grietinėlės (35 proc.),
pakelio sausainių  (gaidelis ir panašiai),
želatinos (sudėjau apie 30 gramų),
100 g sviesto, 1 citrina,
1 skardinė konservuotų persikų,
cukraus pudros.
Paruoškite torto pagrindą: sausainius sumalkite mėsmale ar susmulkinkite. ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainių masę. Išmaišykite ir paruošta mase išklokite torto formą (prieš tai išklokite formą maistine plėvele, bus lengviau išiimti tortą). Padėkite torto paplotį į šaldytuvą, kol ruošite kitą sluoksnį.Maskarponės sūrį sudėkite į didesnį dubenį, supilkite jogurtą, išplakite. Ištirpinkite želatiną ir taip pat supilkite į masę maišydami, kad nesušoktų į gumulėlį. Įtarkuokite ciktrinos živelių, įpilkite citrinos sulčių, įberkite cukraus pudros pagal skonį. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir sukrėskite ją į dubenį su sūrio mase. Viską atsargiai išplakite plakikliu. Į paruoštą masę pridedame pjaustytų persikų, šiek tiek pasiliekame papuošimui.
Supilame baltajį skanėstą ant paruošto pagrindo.  Dedame tortą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada išimame iš formos ir puošiame. Šį sykį mano tortas puoštas persikų skiltelėmis, aplijau jas želė. Pakraštėliai iš plaktos grietinėlės.
Recepto šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė 2009 12 .

 

Komentarų nėra: