Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Netikras zuikis su špinatais







Kai iškylą klausimas, ką pagaminti iš faršo, visada gaunasi "netikras zuikis". Man jis patinka, kad galima improvizuoti, prikimsti į jį įvairiausių įdarų. O dar skanus ir kaip šaltas užkandis :)
Šį kartą radau receptą su špinatais:
1 kg maltos kiaulienos,
2 sužiedėjusios bandeles,
2 kiaušiniai, 300 g šviečių arba šaldytų špinatų,
100 g minkšto fermentinio sūrio, 2 skiltelės česnako,
50 g žemės riešutų (nedėjau), 2 šaukštai garstyčių,
pusė šaukštelio džiovintų raudonėlių, druskos , pipirų.
Maltą mėsą, vandenyje išmirkytas ir nuspaustas bandeles, kiaušinius, garstyčias dedame į dubenį ir gerai išminkome. Beriame druskos, pipirų, raudonėlių.
Paruošiame įdarą: riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, špinatus supjaustome, česnakus sugrūdame, sūrį supjaustome mažais kubeliais. Viską sumaišome, pagardiname pipirais, pasūdome (į įdarą dėl gražesnių spalvų įdėjau šiek tiek morkų).
Pailgos siauros kepimo formos dugną ir šonus išklojame dviem trečdaliais paruošto faršo, sudedame įdarą, o ant viršaus likusį faršą.
200 lapsnių karštumo orkaitėje kepti apie 1 val.
Skanaus!
Recepto šaltinis: žurnalas "Edita".

Komentarų nėra: