Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Mielinių bandelių pyragas




Šaltais žiemos vakarais labai pasiilgstu šiltų bandelių kvapo namie :) Tad nutariau, kad laikas pasiraitoti rankoves ir vakarui prie arbatos išsikepti šviežutėlių skaniųjų mielinių bandelių....
Receptas toks...
tešlai:
2 stiklinės pieno, 50 g mielių, 200 g sviesto arba margarino,
stiklinė cukraus, žiubsnelis druskos, 2 kiaušiniai, 8 stiklinės miltų.
Įdarui: 100 g sviesto, 2 šaukštai malto cinamono, 3 šaukštai cukraus, kiaušinis.
Kadangi tešlos gavosi nemažai, dariau ir su kitokiu įdaru: 100 g sviesto, cukraus , aguonų, man skanu kai jų kuo daugiau :)

Mieles apibarstyti šaukštu cukraus ir trinti, kol mielės suskystės (aš įpyliau šaukštą šilto vandens, kad šį procesą pagreitinti). Supilti šiltą (ne karštą!!!) pieną, įmaišyti išplaktus kiaušinius, suberti likusį cukrų. Maišant po truputį  pilti lydytą sviestą (žiūrėkite, kad nebūtų irgi karštas!) ir berti miltus. Kai tešla sutirštės, maišyti nebe šaukštu, o minkyti rankomis. Gatava tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Gali šiek tiek atrodyti kad dar trūksta miltų, bet geriau nepadauginti, bus kietos bandelės. Suspaudžiame tešla į gumulą, apdengiame ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Pakilusią tešlą vel išminkyti, padėti ant miltais pabarstytos lentos (aš mieliau dirbu ant aliejumi patepto stalo). Iškočiojame 0,5 cm storio stačiakampį. Man gavosi du tokie nemaži stačiakampiai ir dariau juos skirtingais įdarais. Visą tešlos paviršių patepame lydytų sviestu (negailime). Vieną gabalą tešlos apibėriau cinamono ir cukraus mišiniu. Kitą- aguonomis ir cukriuku. Lakštus susukame į vyniotinį ir supjaustome 5 cm storio griežinėliais. Juos išdėliojame ant paruoštos skardos. Aš kepiau torto formose, gerai jas ištepiau riebalais. Neprigrūskite per daug tankiai ritinėlių, nes jie kils ir pūsis. Palaikome skardoje, kad kiek pakiltų. Tada patepame plaktu kiaušiniu ir šauname į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių.
Labai labai skanu!!!!
Recepto šaltinis: žurnalas "edita"  

 

Komentarų nėra: