Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Meduoliai



0,5 l medaus
 2 stiklinės cukraus, 250 g margarino,
1 kg miltų, 3 kiaušiniai,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
100 ml pieno,
po 2 šaukštelius maltų cinamonų ir imbierų,
po pusę šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių
(aš tiesiog dėjau prieskonių mišinio meduoliams)
šaukštas kakavos miltelių,
stiklinė kapotų graikinių riešutų (galima dėti ir lazdyno),
1/2 stiklinės apelsinų žievelių cukatų (nedėjau),
1/2 stiklinė razinų (nedėjau)
Medų, cukrų ir margariną kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė (geriausia tai daryti ant garų). kai atvės, sudėti visus kitus produktus ir gerai išminkyti.
Tešlą suspausti į kamuolį, dėti į molinį arba emaliuotą indą, uždengti ir laikyti vėsioje vietoje (galima net kelias dienas).
Prieš kepant iškočioti 5 cm storio sluoksniu, dėti į riebalais patepą, miltais pabarstytą skardą ir 180 laipsnių karstumo orkaitėje kepti 40-45 min. Iškepusį meduolį galima aplieti tirpintu šokoladu.
Šiame recepte nurodyti kiekiai labai dideli mūsų poreikiams :) todėl kepiau iš pusės normos. Dariau ne meduolį-plokštainį, o meduoliukus. Skanūs, bet kiek kietoki gavosi.... gal ir kepėjos kaltės buvo kiek :)
Recepto šaltinis: žurnalas "Edita". 

 

Komentarų nėra: