Sveiki užsukę!



2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

A le "befstrogenas"


Gaminau befstrogeną, bet iš kiaulienos :) Labai skanu ....

Reikia:
aliejaus kepimui
1 didelio svogūno, supjaustyto juostelėmis
500g mėsos (recepto originale - jautienos nugarinės arba išpjovos filė), supjaustytos juostelėmis
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. garstyčių
300ml grietinės
druskos, pipirų
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną ir karts nuo karto pamaišant kepkite 5 minutes arba kol svogūnas suminkštės. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir pasidėkite, kol paruošite kitus ingredientus.
Padidinkite ugnį ir sudėkite juostelėmis supjaustytą mėsą (nepridėkite per daug mėsos vienu kartu, jei reikia, kepkite per kelis kartus). Karts nuo karto pamaišant kepkite ant aukštos ugnies maždaug 1 min., kad mėsa apskrustų. Nedelsiant išimkite mėsą iš keptuvės, kitaip ji perkeps ir pasidarys nemaloniai kieta.
Sumažinkite ugnį. Sudėkite svogūnus  atgal į keptuvę, pabarstykite paprika, sudėkite grietinę, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 5 minutes. Sudėkite mėsą ir pakaitinkite dar maždaug 1-2 minutes. Patiekite su bulvių koše, ryžiais.
Recepto autirius siūlė pridėti dar pievagrybių, bet neturėjau tad ie nedėjau :)
Skanaus!
Recepto šaltinis: manovirtuve.com

Komentarų nėra: