Sveiki užsukę!



2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Tortas "Mašinytė"

 
 

Mažam berniukui dariau štai tokį tortą . Labai patiko šis įšukis tiek man, tiek jubiliatas buvo patenkintas :)Torto vidus sudarytas iš keletos tortų receptų, taigi pamėginsiu viską išdėstyti. Gaila tik neturiu vaidzinio pjūvio varianto... na bet gal nebus sunku įsivaizduoti.
Torto biskvitai (receptas iš torto "medutis"):
3 kiaušiniai, 3 kupini v.š. medaus,
100 g kepinių margarino (naudojau "EVE"),
1 stiklinė cukraus (dėjau 200 ml),
3 a.š. sodos (kepimo milteliai netinka, sodą prieš dedant nugesinama actu- 2 v.š.).
apie 5 stiklines miltų (stiklinę ėmiau 200 ml, bet miltų teko pridėti šiek tiek)
Į didoką dubenį dedame visus biskvitams skirtus produktus, išskyrus sodą ir miltus. Dubenį statome į verdančio vandens puodą. Viską labai gerai išmaišome. Kai margarinas ištirps, o pati masė gerokai įkais, tada supilame nugesintą sodą. Nugesiname į ją įpylę pora šaukštų acto, smarkiai suputos.Tada pilame ją į masę - turi irgi suputoti. Dubenį nukeliame nuo garų ir po truputi įmaišome miltus. Kai jau nebesiseks maišyti šaukštu, tešlą verčiame ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir supylę likusius miltus išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų, bet neturi būti ir per kieta. Kočiojant barstome labai daug miltų, nes tešla lipni. Aš iš karto kočiojau ant kepimo popieriaus. Kočiojame skubiai, kol tešla šilta. Man gavosi 8 24 cm skersmens blynai.
Kepti tereikia labai trumpai. 250 laipsnių karštumo orkaitėje. Aipjauti blynus reikia po kepimo, nes kepant gali pakisti forma ir skersmuo. Aš dar šiltus juos susluoksniavau su kepimo popieriumi ir truputi paslėgiau, kad būtų lygus, tiesūs ir ploni.
Pirmas pertepimas (želė su grietinėle):

Prieš dieną pasidariau trijų spalvų želė ( truputį kietesnę, nei taip valgoma ).
Kad būtų smulkūs gabalėliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaišiau .
Išplakiau 36% didelį ( 450g. ) gietinelės ( butinai atšaldytos!!!!) , į ją subėriau spalvota želė ir supyliau taip pat ištirpintą želatiną  (apie tris  sriubinius šaukstus) , viską dariau plakdama mikseriu.Šį įdarą būtina gamintis jau renkant tortą, nes kitaip sustingusią masę jau ant papločio nelabai užpilsi. 
Turiu pripažinti šis įdaras man  labai patiko, lengvas, tirpsta burnoje. Galima vien iš jo daryti tortą :)))
Antras pertepimas (pusė normos iš torto "Saldukas"):
Morengui : 3 kiaušinių baltymai,
100g cukraus ( nedėkite daugiau, nes bus per saldu )
Kremui (kremą dariau iš dvigubos normos, nes dar reikėjo kažkuom visą tortą aptepti):
100 g sviesto (nebutinai gero, tinka “Saulutė” ),
1/2 indelis “RUDUDU”
100 ml labai stiprios kavos 
Morengams baltimus labai standžiai išplakti, po to vis plakant visu greičiu, per 4 kartus supilti cukrų, plakti tol, kol neliks cukraus granulių (patikrinam patrynę tarp pirštų). Iškloti didelę skardą kepimo popieriumi ir išdėti morengo masę. Išlyginti. Džiovinti 80 laipsnių temperatūroje uždarytom durelėm ( gali trukti net iki 9 valandų, priklausomai kokio storio padarėte sluoksnį, tikriname mediniu pagaliuku).Išdžiovintą morengą išimame ir atvėsiname. Geriausia jį pasiruošti iš vakaro.
Kremui sviestą kambario temperatūros plakti mikseriu, kol jis pasidarys purus. Įdėti “RUDUDU” ( kambario temp.) plakti, kol bus vientisa masė .Išsivirti kavos, palaukti,kol ji bus kambario temp. supilti palaipsniui, per 4 kartus į prieš tai gautą masę, paplakti kol bus labai purus kremas.
PERSPEJU !!!!!! VISI PRODUKTAI SKIRTI KREMUI TURI BUTI KAMBARIO TEMPERATUROS !!!!!! Jokiu būdu nedėkite pagaminto kremo į šaldytuvą, jį gaminkite tik tada kai jau darysite tortą, nes šaldytuve atsiskiria sviestas nuo kavos.
Šiam sluoksniui morengus sulaužiau mažais gabaliukais ir aptepiau gausiai kremu. 
Trečias pertepimas: 
1/2 indelio virto kondensuoto pieno,
kepintų žemės riešutų sauųją,
100 g sviesto
Viskas turi būti kambario temperatūros. Sviestą su kondensuotu pienu gerai išplakame, dedame riešutus ir kremas paruoštas.
Tortą surinkinėjau tokia tvarka: biskvitas- želė sluoksnis- vėl biskvirtas, morenginis sluoksnis- vel biskvitas - sviestinis/riešutinis sluoksnis- biskvitas.
Kaip minėjau , visą tortą aptepiau likusiu sviestiniu kremu su Rududu, puošiau cukrine pastilažo mase ( receptas čia). Detalės taip pat ir šios masės.
Tortas be papuošalu svėrė 1,9 kg. Papuoštas pasunkėjo iki 3,9 kg :)
 Receptai ir įdėjos daugiausia imtos iš SuperMamų forumo, daugiausia iš Cipciuko :) ačiū jai, kad dalinasi ir moko :)))))
 O čia iš likusių produktų gavosi mažutis, tos pačios sudėties tortas pasivaišinimui. Puošta sviestiniu kremu, kokoso drožlėmis ir aisingu.
 
 


Komentarų nėra: