Sveiki užsukę!



2009 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Skruzdėlynas

 

Tešla:
2 kiaušiniai ( didoki )
300g  miltų ( jeigu reikia pridedama)
2 šaukstai spirito (pyliau degtinę)
2 šaukštai aliejaus.
Išminkome iš visų produktų elastingą tešlą (kad nebūtų per kietą). Imame po mažą gabalėlį, kočiojame ant gausiai aliejumi patepto paviršiaus. Iškočioti reikia taip plonai, kad matytūsi stalas per tešlą. Pjaustome norimo dydžio gabalėliais ir kepame labai gerai įkaitintame aliejuje. Iškepa labai greit. Nusausiname kepinukus ant popierinio rankšluosčio.

Glajus: 
1 stiklinė dirbtino medaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
Visus produktus sumaišome, dedame ant ugnies ir kaitname.  Virti reiktų tol, kol įpylus sirupo lašiuką į šaltą vandenį , jis nepasileis, o liks toks tąsus (kitą kartą nuimsiu laiką , kiek jį viriau). Ir su karštu sirupu vilgome iškeptus traškučius, lipdome skruzdėlyną. Pabarstome aguonomis, razinomis.
Recepto šaltinis: SuperMamų forumas.




Komentarų nėra: