Sveiki užsukę!



2009 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Migdoliniai saldainiai su medumi


100 g skaldytų migdolų,
50 g sezamo sėklų,
25 g sviesto, 1 g vanilinio cukraus,
75 g takaus medaus (dėjau natūralų, gal jau kiek nebelabai takus buvo, bet tiko),
50 g cukraus.
Migdolus, sezamų sėklas, cukrų, vanilinį cukrų bei sviestą keptuvėjesumaišykite ir kiek paskrudinkite.  Supilkite medų ir dar labai trumpai pakaitinkite. Masei kiek praaušus formuokite saldainius.
Galima daryti pailgus, formuojant šaukštu ant kepimo popieriaus. Aš palengvinau sau darbą ir sudėliojau i specialias aliumines saldainių formeles.
Skanu, kas mėgsta florentinus ar kozinakus, siūlau pamėginti :) Tik neperkepkite rieušutų ir sezamų mišinio, nes apkars.
Recepto šaltinis:  moters savaitgalio viertuvė 2008 sausis

Komentarų nėra: