Sveiki užsukę!



2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Kepta kiaulienos karka



Parsivežiau iš kaimo kiaulės karką :) Pagalvojau, pamėginsiu pirmą kartą gyvenime aš ją išsikepti. ir pavykotikrai skaniai!!!! Karkutę ištryniau trintais česnakais ir prieskoniais (pipirai juodieji ir kvapnieji, džiovintos  prieskoninės žolelės), padruskinau, keletą vietų padariau įpjovas, į jas pritryniau taip pat česnako ir prieskonių, palaikau šaldytve per naktį. Prieš kepant apibėriau kmynais, apliejau majonezu ir pašoviau į orkaitę, prieš tai dudėjusi kepsnį į kepimo maišą. Kepė apie pora valandų ant nedidelės kaitros. Iškepė superiniai, mesytė kvapni, minkštutėlė, o jau skanuuuuu :) Tikrai dar kada nors kepsiu :)
Skanaus!
 

2 komentarai:

Irma rašė...

O galima prieš kepant suvynioti į foliją, o ne į kepimo maišą?

Žaneta rašė...

Manau, kad galima, tik folija gali prilipti prie odelės. Galima Dėti karka į gilesnį kepimo indą ir uždengti folija, paskui nuimti kad apskrustų... Manau ir be folijos iskeptų,jei mažesnes karkutės... tik ant mažesnio karščio ir ilgesnį laiką, be to tektų laistyti susidariusiomis sultimis, kad neišdžiutų labai.