Sveiki užsukę!



2009 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Kalėdų marcipanai


100 ml plakamos grietinėlės (35 proc.),
30 g miltų,
50 g maltų migdolų,
300 g cukraus pudros.
Nuolat maišydami užvirkite grietinėlę ir miltus. Leiskite mišiniui atvėsti. Migdolus smulkiai sumalkite ir sumaišykite su miltų mase. Paskui į mišinį berkite cukraus miltelių, kol tešla taps tąsi.
Iš šios tešlos galite padaryti marcipanines figųrėles, marcipanų batonėlius su įdaru ar marcipanus su šokoladu.

Aš dariau dviejų rūšių saldainiukus iš šios tešlos. Į vieną dalį tešlos įmaišiau 3 v.š romo. Padariau mažuz rutuliukus ir į kiekvieną įspaudžiau po gabalėli graikinio riešuto. Apvoliojau tirpintame šokolade.
Kitą dalį tešlos sumaišiau su smulkintais džiovintais vaisiais (slyvomis, abrikosais). Iš tešlos dariau rutuliukus ir taip pat apliejau tirpintu šokoladu.
Labai saldus, maži momentai :)
Recepto šaltinis: dansukker. 

Komentarų nėra: