Sveiki užsukę!



2009 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Tortas "Rafaelo"






Savo dukrytės antrojo gimtadienio proga pagaminau tortą "Rafaelo". Receptas paimtas iš interneto platybių, kadangi turėjau išssisaugojusi tik spauzdintinį variantą, tai nuorodėlės negalesiu įkelti (gal autoriai nesupyks )....
Taigi receptėlis:
Biskvitams reikės: 5 kiausiniai,  230 g cukraus,
230 g miltų, 65 g aliejaus,
1 didesnis pakelis vanilinio cukraus,
20 g kepimo miltelių.
Kiaušinius plakti  su cukrumi ir vanilinu, kol masė patrigubės ir pabals (apie 5 minutes). Plakant  plona srovele supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską  gerai išsmaiyti lengvais judesiais nuo dugno link viršaus. Iki 190 laipsnių  temperatūros įkaitinti orkaitę. Tešlą pasidalinti į lygias 4 dalis (aš kepiau 24 cm skersmens torto formoje), formą iškloti kepimo popieriumi ir pilti vieną dalį tešlos. Kepti  10 minučių,  kol vos parus, tačiau del visa ko patikriname medinių pagaliuku, ar iškepė (pagaliuką įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti sausas). Taip iškepame visus keturis blynus. Aš vs išimtus iš karto apverčiau aukštyn kojom ant kieto lygaus paviršiaus, pakloto popieriaus, kad butu lygūs.

Kol atvės biskvitai galime ruoštis kremą.
O jam reikia:
1 indelis kondensuoto pieno (mano nuomone buvo jo per daug, pakaktų ir pusės indelio, nes per saldus gavosi tortas), 200 g sviesto (geriau tikrojo, o ne riebalų mišinio), 450 g grietinėlės plakimui, 2 pakeliai grietinėlės standiklio, 50 g  kokoso drožlių.
Grietinėlė išplakti su standiklių ir padėti  į šaldytuvą.
Minkštą sviestą išplakti su kondensuotu pienu (produktus prieš tai palaikykite  bent porą valandų kambario temperatūroje). Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Gautają masę taip pat padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Tuomet abi mases (grietinėlę ir sviestinį kremą) sumaišome.
Biskvitams sulaistyti pasiruošiame cukraus ir vandens tirpalo (apie pusę litro vandens + 1 valgomas šaukštas cukraus), įlašiname keletą lašų citrinos sulčių (pagal skonį).
Į paruoštą tortinę dedame biskvitą, sulaistome, dedame 1/3 dalį kremo ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti biskvitinis.
Padedame torčiuką į šaldytuvą pastovėti (geriausia per naktį), kad susigertų kremas į biskvitus (aš dar jį truputį lengvai paslėgiau).
Na, o puošiame kaip širdis geidžia :)
Aš šį kartą puošiau šokoladine mase (tik naudojau ne juodajį, o baltajį šokoladą). Figurėlės ir gelytės iš cukraus masėssu mar6malow saldainiais, tiesa pasakius man nepatiko su ja dirbti :) geriau jau masė iš cukraus pudros. Pamėginti, žinoma, reikėjo :)
Tortas buvo tikrai skanus, primine kažkiek savo pavadinime minimus saldainius "Rafaelo", gal dar kita kartą būtų galima įmaišyti ir migdolų į ta baltąjį krema, tai tada iš viso būtų panašu. Tik kaip jau minėjau, buvo per saldu, tad kondensuoto pieno kitam kartui tikrai pamažinsiu :)
Skanaus!!!!
Recepto šaltinis: SM forumas. 




7 komentarai:

Vaida rašė...

Sveikinu Godą 2 metukų proga !!!

Vaida rašė...

Sveikinu Godą 2 metukų proga !!! Tortukai visi nerealūs :)

rok rašė...

labukas, as zinau ta rafaelo tortuka, todel norejau patarti, kad tortukas nebutu toks saldus sulaistymui reikia 2 citrinu sulciu,200gr vandens ir saukstelio cukraus. Biskvitai sulaistyti siuo misiniu buna saldziarugsciai ir labai dera su saldziu rafaelo kremu.Si tortuka as radau sauletoje virtuveje. Labai saunus jusu portaliukas, man kaip pradedanciai suteikia daug ziniu.ACIU

Žaneta rašė...

Rok, ačiū už patarimą, kitus rafaelo jau taip ir skaninau-laistydama citrininiu sirupų :)
Man labai malonu, kad patinka mano virtuvėje :) :) Sekmės!

Edita Z rašė...

As norejau paklausti, o kiek reikia vanilinio cukraus g ,nes pas mus parsiduoda 175 g dezute:)))

Edita Z rašė...

As norejau paklausti, o kiek reikia vanilinio cukraus g, nes pas mus pvz. Parsiduoda 175g dezutes:)))

Žaneta rašė...

Sveiki,

vanilinis cukrus paprastai naudojamas kaip prieskoninė medžiaga, tad pagal savo skonį dėkite - šaukštą, ar du. Kiek Jums to vanilės kvapo sodrumo norėtųsi.