Sveiki užsukę!



2009 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Mėsos apkepas

Išbandžiau labai skanų mėsos apkepą... tikrai skanu ir dar jį kepsiu :)
Reikės:
500 g maltos jautienos,
500 g maltos kiaulienos,
kiaušinis
2 batono riekutės, pieno,
3-4 svogūnai,
3 morkos,
2 obuoliai (nedėjau,vietoje smulkiai pripjausčiau saliero šaknies),
100 g fermentinio sūrio,
200 ml majonezo,
druskos, maltų pipirų,
česnako skiltelė, aliejaus.
Česnaką sutrinkite, batoną išmirkykite piene, nuspauskite. Maišykite mėsą su batonu, česnakais, kiaušiniu, gardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.
Sudėkite mėsą į aliejumi pateptą kepimo formą. Ant jos berkite supjaustytas ar tarkuotas daržoves (morkas, svogūnus, obuolius). Aptepkite viską majonezu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių (kol mėsa iškeps). Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu.
Labai skanu su šviežiomis daržovėmis ir keptomis bulvytėmis....
Skanaus!
recepto šaltinis: "Darbštuolė" Nr. 2009/04.

Komentarų nėra: