Sveiki užsukę!



2009 m. spalio 20 d., antradienis

Lenkiškas varškės pyragas

Papločiui: 12 kvadratinių sausainių "Selga" ar kitokių. 100 g šokoladinio kremo "Nutella".
Įdarui: 8 kiaušinių tryniai, 135 g cukraus, 800 g varškės, 2 pakeliai vanilinio pudingo,
6-7 lašai romo esencijos, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 stiklinė razinų.
Viršus: 2 v.š. cukraus, 8 kiaušinių baltymai.
Iškloti sausainiais pyrago dugną. Aptepti juos šokoladiniu kremu.
Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėti varškę bei romo esenciją ir su vaniliniu cukrumi sumaišytus vanilinio pudingo miltelius. Gerai išmaišyti. Sudėti miltuose pavoliotas razinas (kad nesuliptų). Įdaro masę užpilti ant sausinių pagrindo. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Viršutiniam sluoksniui kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir dar plakti, kol cukrus istirps. Gautus baltymų putėsius deti ant pyrago viršaus ir dar 7-8 minutes kepti, kol baltymai lengvai paruduos.
Pyragas skanus, ypač kitą dieną. Razinų nedėjau. O viršutiniam sluoksniui manau pakaktu kokių 4 baltymų, nes uždėjau kiek galėjau daugiau gautos masės, tačiau visą netilpo :)

Recepto šaltinis: "Pyragai, pyragaičiai, tortai". žurnalo "Mano namai" receptai.

Komentarų nėra: