Sveiki užsukę!



2009 m. spalio 20 d., antradienis

Kibinai

Išmėginau ne vieną kibinų receptą, bet kol kas man šis pats geriausias... :)
Tešlai reikia:1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 450 g Eve margarino,
4 kiaušinių, 200 g 30 proc. riebumo grietinės, žiupsnelio druskos.
Įdarui reikia:1 kg kiaulienos sprandinės (aš dedu maltą) , 3 svogūnų, 50 g Eve margarino,
pusė mažo pakelio Vegetos, maltų juodųjų pipirų, šlakelio šalto virinto vandens.
Tešlai visus miltus beriame į didelį dubenį, beriame druskos, pjaustome margariną gabaliukais ir viską ištriname pirštais, kad margarinas pasiskirstytų miltuose. Tuomet mušame tris kiaušinius ir ketvirtojo kiaušinio baltymą (trynį pasiliekame atptepti kibinams). Dedame grietinę ir viską gerai išminkome.
Įdarui mėsą supjaustome mažais kubeliais, galima naudoti ir maltą. Dedame prieskonius, pjaustytus svogūnus, margarino, pilame truputį vandens ir viską gerai išmaišome (geriausia rankytėmis).
Formuojame kibinus (įdėtoje nuorodoje žemiau bus ir vaizdinė medžiaga kaip juos gaminti). Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol gražiai parus (apie 25-30 minučių). Darant įprasto dydžio kibinus, išeiga apie 30 vnt.
Labai labai skanūs kibinai!!!

2 komentarai:

Aušra rašė...

mums irgi šitie labai skanūs :)

Žaneta rašė...

:)