Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Švelnūs marinuoti burokėliai


Burokėlius išverdame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Paruošiame marinatą:
1 litrui vandens- 1 v.š. druskos, 2 v.š. cukraus,
9 v.š. acto 9 proc., priekonių (pipirų, lauro lapelių).
Marinatą užviriname, dedame prieskonius, beriame pjaustytus burokėlius ir vėl užverdame. Pilstome į iskaitintus stiklainius ir užsukame dangteliais. Gerai būtų prieš išpilstant išrankioti pipirus ir laurų lapelius, jie duoda kartumo.
Burokėliai labai švelniai rūgštūs ir skanūs.
Receptas paimtas iš kelių sudėjus vieną, tad tikslaus šaltinio nurodyti negaliu.


Komentarų nėra: