Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Pyragas "Slyvų gaiva"

Tešlai: 150 g sviesto (aš dėjau kepinių margarino), 100 g cukraus,

300 g miltų, pusė pakelio kepimo miltelių (aš dėjau pusantro arbatinio šaukštelio, nes su tokiu parašymų esu jau nusvilusi),

žiupsnis druskos,

1 kiaušininis, 4 v.š. pieno.

Įdarui: 750 g slyvų (sudėjau 4 dideles dideles slyvas),

5 v.š. cukraus , 1 a.š cinamono,

50 g migdolų drožlių (dėjau kokosų drožles),

1 v.š. grietinėlės, 1 kiaušinio trynys.

Paruoškime tešla: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iįkočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.

Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai koko dydžio slyvos). Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačiaą. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus- cinamono mišiniu. Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago pakraštėlius. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.

Recepto šaltinis: "Moters savaitgalio virtuvė" Nr.9.

Komentarų nėra: