Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Kriaušių džemas su slyvomis ir obuoliais


1 kg nuluptų ir supjaustytų kriaušių,
1 kg nuluptų ir supjaustytų obuolių,
1 kg nuluptų ir supjaustytų slyvų,
2-2,5 kg cukraus, cinamono, keletas gvazdikėlių.
Kriaušes, obuolius ir slyvas dedame į didelį puodą, pilame cukrų, verdame pamaišydami, kol atsiras sulčių. Dedame priekonius. Džemą viriau apie 1,5 val. ant lėtos ugnies, kol išgaravo didžioji dalis skysčio.
Išvirtą džemą supilstome į sterilią tarą ir užsukame dangteliais. Džemas atvėsęs gavosi labai tiršstas ir skanus, aromatingas :)
Receptas išgalvotas, pasiremiant keliais pavyzdžiais iš interneto.

Komentarų nėra: