Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Kriaušių džemas su apelsinais

0,5 kg supjaustytų ir nuluptų kriaušių,
0,5 kg supjaustytų ir nuluptų obuolių,
2 apelsinai,
gvazdikėlių,
1,5 kg cukraus.


Į puodą beriame visą cukrų, pilame 200 ml vandens ir verdame sirupą. Į sirupą dedame vaisių gabalėlius, paverdame kol jie suminkštės. Supjaustome apelsiną. Vieną dedame su žievėlėmis, kitą be žievelės. Dedame ir gvazdikėlius. Džemą verdame apie 2 valandas, kol igaruos didžioji dalis skysčio. Išvirtą džemą supilstome į sterilius stiklainius ir užsukame.
Džemas išvirė tirštas, labai saldus ir kvapnus. Tikros Kalėdos... :)
Receptas išgalvotas pasiremiant keliais pavyzdžiais iš interneto.

Komentarų nėra: