Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Kavos kremas


4 kiaušinių tryniai, 100 g cukraus,
400 ml pieno, vanilės lazdelės (pyliau kelis lašus esencijos),
3 v.š. želatinos,
300 ml grietinėlės plakti,
šaukštas tirpios kavos miltelių,
200 g migdolinių sausainėlių
(dėjau kitokius, morenginius su šokolado įdaru, foto apačioje),
indelis purškiamos grietinėlės (plakiau ir puošiau įprasta grietinėle),
keli šaukštai šokolado drožlių
Trynius ištrinti su cukrumi. Pieną, įmetus vanulės lazdelę, užvirti. Vanilės lazdelę tuoj pat išgriebti, o kartšą pieną plona srovele supilti į plakamus trybnius. Kai masė pasidarys vientisa (gavosi gana skystoka), maišant vėl pakaitinti, bet neužvirinti ( aš nebekaitinau, nes viskas buvo ir taip ka tik nuo ugnies). Į karštą masę suberti želatinos grudeliusir maišyti, kol visisškai ištirps.
Masę perkošti per sietelį ir, retkarčiais pamaišant, ataušinti. Paskui atsargiai sumaišyti su standžiai išplakta grietinėle. Pusę kremo supilti i paruoštą formelę, kitą pusę išmaišyti su kavos milteliais. Tamsiąją masę sukrėsti į konditerinį maišelį su ilgu antgaliu. Tamsios spalvos rutuliukų keliose vietose įterpti į šviesios spalvos kremą (aš tai padriau tik kiek pašaldžiusi kremus šaldytuve, kad kiek sutirštėtų).
Paruoštą desertą mažiausiai 4 val. palaikyti šaldytuve. Išėmus iš formos šonus aplipdyti sausainiais, o viršų papuošti grietinėle, šokolado drožlėmis ir panašiai.
Šis skanėstas keliaus į svečius, kol kas nežinau ar skanu :)
Recepto šaltinis: "Edita", Nr. 2007/05.
Desertą apklijavau šiais sausainiukais, truputėlį juos teko patrumpinti:

Komentarų nėra: