Sveiki užsukę!



2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Įdaryti pievagrybiai


10 didelių pievagrybių (500 g),


200 g maltos mėsos, druskos, pipirų, prieskonių,


česnako skiltelė, 1 v.š. majonezo,


tarkuoto fermentinio sūrio.


Pievagrybiams nuimame kotelius, kad liktų kepurėlės kuo gilesnes. Kotelius sukapojame kuo smulkiau. Pievagrybių kepurėles pabarstome mėgiamais prieskoniais iš abiejų pusių.


Keptuvėje pakepiname maltą mėsą, dedame pievagrybių kotelius ir smulkiai kapotą česnaką. Viską apkepiname, pabarstome pipirais, druska. Iškeptą įdarą nuvarviname per sietelį, kad neliktų aliejaus. Į įdarą dedame šaukštą majonezo, išmaišome.

Įdaru prikemšame pievagrybių galvas. Dedame į riebalais pateptą kepimo indą. Pabarstome tarkuotu sūriu ir šauname į karštą orkaitę pusvalandžiui.

Labai skanu su šviežiomis virtomis bulvytėmis :)

Receptą nusižiūrėjau kažkokiame žurnale, tik ten buvo įdaras be mesytės, o su rikotta sūriu.

Komentarų nėra: