Sveiki užsukę!



2009 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Ledų putėsiai




1 litras plombyro, 500 g braškių, 2 pakeliai

želės (pvz. braškinės, bet kitą kartą dėčiau citrininę ar kitą bespalvę, nes labai jau ryškiai nusidažė ledai).

Ledus sudėti į indą ir palikti kad aptirptų. Braškes nuplauti, pusę supjaustyti , galima trinti.

Želės mišinį užpilti verdančiu vandeniu (jo reikia tik perpus mažiau, nei nurodyta ant pakuotės) ir ištirpinti. Atvėsusį tirpalą įmaišyti į ledus. Sudėti pjaustytas uogas ir dar kartą išmaišyti. Masę supilti į apskritą indą (jei naudosite ne silikoninį indą, tai išklokite maistine plėvele, bus lengviau išimti). Laikome šaldytuve kol sustings.

Desertą išversti ant padėklo, apdėti uogomis, papuošti braškių arba metų lapeliais iš kraštų - plakta grietinėle.

Labai saldu, bet kartu ir gaivu. Aš dėjau dar šaukštelį želatinos dėl standumo ir buvo kaip tik - judantis drebutis, bet laikė formą :)

Recepto šaltinis: žurnalas "Virtuvės paslaptys" Nr. 2009/4.

Komentarų nėra: