Sveiki užsukę!



2009 m. birželio 23 d., antradienis

Tortas su uogomis ir maskarpone



150 g biskvito (galima pirkti gatavą, galima išsikepti)

Kremui: 500 g braškių, 45 g želatinos,
citrina, 100 ml apelsinų sulčių,
500 g maskarponės sūrio,
200 g 3,5 proc. riebumo jogurto (naudojau "Smilgelės" persikinį),
120 g cukraus.

Papuošti: uogų (braškių, vyšnių ar kitokių), kiaušinio baltymas, 2 v.š. cukraus,
200 g trapių pailgų sausainiukų, vadinamų "Damų piršteliais", cukraus pudros.

Iš biskvito išpjauti turimos tortinės formos dydžio paplotį ir juo iškloti formos dugną (prieš tai gerai būtų įtiesti kepimo popieriaus, kad lengviau išimtumėte gaminį. Aš biskvitą bei "Damu pirštelius" išsikepiau pagal šį receptą
Uogas nuplauti ir supjaustyti gabaliukais.
Želatiną 10 minučių brinkinti šaltame vandenyje. Citriną nuplauti, nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis (aš naudojau 0,5 citrinos sultis, buvo tikrai gana rūgštelės). Želatiną supilti į apelsinų sultis ir kaitinti, kol ištirps (tai dariau mikrobangų krosnelėje), tada palikite atvėsti. Maskarponę išmaišyti su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Du šaukštus maskarponės masės įmaišykite į želatinos tirpalą ir gautajį mišinį supilkite į sūrio masę, gerai išmaišykite. Sudėkite pjaustytas uogas ir vėl gerai išmaišykite. Kremą paskirstykite ant biskvito ir mažiausiai 4 valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.
Kiaušinio baltymą su cukrumi išplakti iki standumo. Torta išimti iš formos. Kraštus aptepti baltymais ir apklijuoti sausainiais. Ant viršaus uždėti įvairių uogų ir pabarstyti cukraus pudra (aš vietoj pudros uogas užpyliau tortų želė).
Deja torto neragavau, bet manau turėjo būti skanus ir gaivus :)

Šaltinis: žurnalas "Virtuvės paslaptys".

Komentarų nėra: