Sveiki užsukę!



2009 m. birželio 23 d., antradienis

Tortas su braškėmis ir baltojo šokolado musu



Biskvitas:
6 kiaušiniai
3/4 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 1/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 st. ištirpinto sviesto.

Musas:
400 g baltojo šokolado (smulkiai sukapoto)
450 ml grietinėlės plakimui
3 (9 g) lapeliai želatinos.

~0,5 kg braškių.
Stiklinė=237 ml
Miltai tortams: 1 st. persijotų miltų tortams = 3/4 st. persijotų paprastų miltų + 2 v. š. krakmolo.

Biskvitas.
Pagaminti biskvitą su pašildymu.
Tam vandens vonelėje išplakti kiaušinius su cukrumi ~10 min., kol taps tiršta šviesiai-geltona masė. Sudėti vanilę ir persijotus su druska miltus. Atsargiai išmaišyti. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišyti keletą šaukštų tešlos, o po to taip pat atsargiai įmaišyti sviestą į biskvitą. Jeigu supiltume visą sviestą iš karto, tai nuo jo sunkumo biskvitinė tešla iš karto sukristų, o taip įdedant nedidelį kiekį tešlos į sviestą, mes darome jį lengvesnį.
Supilti tešlą į 23 cm (9″) skersmens formą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir iškepti įkaitintoje iki 165° C orkaitėje 25–30 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Musas.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Pakaitinti 100 ml grietinėlės iki karštos būsenos ir ištirpinti joje išbrinkintą želatiną. Karštą grietinėlę supilti ant šokolado ir išmaišyti. Ataušinti iki kambario temperatūros. Išplakti likusią grietinėlę iki minkštų putų. Po nedaug, per 3 kartus, įmaišyti plaktą grietinėlę į šokoladinę masę, atsargiai išmaišant.

Surinkimas.
25 cm skersmens (10″) išardomą formą iškloti plėvele.
Nuo biskvito nupjauti viršutinę ir apatinę pluteles, o taip pat palyginti šonus, apskaičiuojant taip, kad atstumas tarp biskvito ir formos šonų būtų apie 1 cm. Dėti pirmąjį biskvito lakštą ant formos dugno.
Atrinkti vienodo dydžio braškes ir perpjauti jas pusiau (braškės būtinai turi būti sausos, kitaip jos gali nudažyti musą). Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis, pusę jų išdėlioti ant biskvito viršaus.
Išdėlioti supjaustytas braškių puseles pagal perimetrą į ertmę tarp biskvito ir formos sienelės.
Sudėti musę šokoladinio muso.
Uždengti antruoju biskvito lakštu, išdėlioti likusias braškes ir musą.
Atšaldyti šaldytuve ne mažiau 6-ių valandų ir patiekti.
Labai skanus, bet ir saldokas tortas.
Recepto šaltinis: kuking.net (vertimas SuperMamos forumiečių).

Originalus receptas: http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=828680#828680

4 komentarai:

Puanc rašė...

O jau kaip skaniai šitas torčiukas atrodo. Būtinai reikia bandyti, kol braškių sezonas dar nesibaigė...

Žaneta rašė...

:) tai jau taip, as irgi skubu gaminti viska kas skanu ir braskisko :)

Puanc rašė...

Be galo, be krašto skanus torčiukas. Ir visai ne per saldus man pasirodė. Dariau net 2 kartus per vieną savaitę, nes labai greitai susivalgė ir ne visiems užteko. Puikus receptukas! Štai mano rezultatai: http://gardesiai.blogspot.com/2009/07/baltojo-sokolado-tortas-su-braskemis.html

Žaneta rašė...

Labai džiaugiuosi, kad patiko :)) Super graziai gavosi ;) Net vel užsinorėjau pati šio tortelio :)