Sveiki užsukę!



2009 m. birželio 24 d., trečiadienis

Šokoladinis tortas su braškėmis

Šokoladinis tortas su braškėmis
Biskvitas: 4 kiaušinio tryniai, 1/4 a. š. druskos, 2 v. š. romo (pyliau romo esencijos),
40 g cukraus, 25 g kakavos miltelių, 85 ml šilto aliejaus, 135 ml šilto vandens,
125 g miltų, 1/2 a. š. sodos, 1/2 a. š. kepimo miltelių, 4 kiaušinio baltymai,
50 g cukraus
Šokoladinis musas: 155 g juodo šokolado, 100 g riebios grietinėlės, 2 a. š. romo,
400 g riebios grietinėlės + 2 v. š. cukraus pudros,
8 g želatinos + 4 v. š. vandensriekėmis supjaustytų braškių
Glazūra: 150 g šokolado, 2 v. š. grietinėlės, 2 v. š. vandens, 1 v. š. gliukozės.
Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens torto formą ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius. Man iš šio kiekio gavosi du 20 cm skersmens biskvitai.
Šokoladinis musas: 400 ml grietinėlės išplakti su 2 v. š. cukraus iki standumo ir laikyti šaltai. Želatiną išbrinkinti 4 v. š. vandens ir ištirpinti. 100 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.
Ant lėkštės padėti vieną biskvito sluoksnį ir apjuosti 22 cm skersmens torto formos kraštu. Užpilti šiek tiek daugiau nei 1/3 muso ir sudėti braškių riekes. Pašaldyti 2 – 3 min. Uždėti antrą biskvito sluoksnį ir supilti likusį musą. Išlyginti paviršių ir tortą šaldyti 2 – 3 val.
Glazūra. Puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę užvirti ir ja užpilti susmulkintą šokoladą. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Galima naudoti iškart arba laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Šaltinis: Sonatinos receptai.

Komentarų nėra: