Sveiki užsukę!



2009 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Saldainiai „MEDAUS GRILIJAŽAS“

2 st. riešutų (lazdyno, migdolų, anakardžių, žemės, pekano),
1/2 st. medaus, 1/2 st. cukraus, 1/4 a. š. druskos,
500 g šokolado. Stiklinė - 237 ml.
Įkaitinti orkaitę iki 160° C.Suberti riešutus į išklotą pergamentiniu popieriumi skardą ir padžiovinti juos orkaitėje apie 10 min. Ataušinti.Nedideliame storu dugnu puode sumaišyti medų su cukrumi. Kaitinti iki virimo. Suberti druską ir riešutus. Išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę 20x20 cm formą. Sudėti riešutų masę į formą,išlyginti ir atšaldyti 1 val. šaldytuve.

Ištraukti sustingusį griliažą iš formos ir supjaustyti aštriu peiliu 4×4 cm kvadratėliais (taip lygiai supjaustyti nėra lengva, reikia nemažai jėgos) .Įmerkti kiekvieną saldainį į tirpintą šokoladą ir išdėlioti ant pergamentinio popieriaus, kad sustingtų.
Aš naudojau lazdyno riešutus, migdolus ir anakardžio. Labai labai skanu. Aš neliejau visų gabalėlių šokoladu, nes ir be šokolado skanu. O be to ne visi mano šeimoje šokolado mėgėjai.
Recepto šaltinis: kuking.net, vertimas SuperMamos forumiečių.

1 komentaras:

Julija rašė...

Šitus neseniai gaminau irgi iš ten pat nusižiūrėjus. Manųjų išvaizda tokia pati buvo! Skanu prisiminti :) Mums labai patiko!