Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Žirnienė su skrebučiais

250 g žirnių, 250 g morkų,
200 g rūkytos šoninės, 200 g baltos duonos,
aliejaus, šaukštas miltų, svogūnas,
česnako skiltelių,
mairūnų, druskos.
Šoninę susmulkinkite ir iš jos išvirkite sultinį. Į sultinį dėkite pjaustytas morkas, išmirkytus žirnius. Virkite kol žirniai suvirs. Pertrinkite per sietelį. Jei sriuba per tiršta, įpilkite virinto karšto vandens. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, berkite miltus ir maišydami kaitinkite apie penkias minutes. Sukrėskite į sriubą. Česnako skilteles sugrūskite su mairūnais ir druska. Kai sriuba užvirs, dėkite grūstą česnaką. Duoną suraikykite kūbeliais ir paskrudinkite karštame aliejuje. Patiekdami briberkite į sriubą skrebučių.
Labai skani ir soti sriuba.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2009/01.

Komentarų nėra: