Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Žiedinių (kalafiorų) kopūstų sriuba

500 g žiedinių kopūstų, 2 šaukšteliai sviesto, šaukštas miltų, 250 ml mėsos sultinio,

250 ml pieno, 250 ml grietinės, svogūno, muskatų, maltų baltųjų pipirų,

4 šaukštai smulkintų petražolių, druskos.

Žiedinius kopūstus susmulkinkite žiedynais, nupjaukite kotelius ir supjaustykite juos mažais gabliukais. Užvirinkite 2 litrus vandens, pasūdykite, suberkite žiedynėlius. Virkite ant stiprios ugnies, žiedynus išgriebkite po minutės, kotelius - po 3 minučių. Išgriebę perliekite šaltu vandeniu ir nukoškite. Tada puode ištirpinkite sviestą, berkite miltus, pilkite su pienų sumaišytą sultinį ir pavirkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Paskui sukrėskite su tarkuotų svogūnų ir grietine sugrūstus kotelius. Viską užvirinkite, gardinkite prieskoniais, pridėkite žiedynus ir dar šiek tiek pavirkite. Sriubą tiekite pabarstė petražolėmis.( Virimo eigoje įdėjau dar ir morkos). Labai skani sriuba.

Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2008/04.

Komentarų nėra: