Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Vištienos matinukai su bazilikų padažu

Maltiniams:

500 g maltos vištienos, 1/2 šaukštelis druskos, ,

1/2 šaukštelis maltų pipirų, šaukštelis trintų česnakų,

2 šaukštai maltos aitriosios paprikos ( aš dėjau saldžiają papriką),

2 šaukštai maltų džiūvėsių, 1/4 stiklinės vandens, aliejaus.

Padažui:

200 ml natūralaus jogurto, šaukštas majonezo,

2 šaukštai šviežių bazilikų (dėjau džiovinto) ir šesnakų mišinio, šviežias agurkas.

Sumaišykite mėsą su vandeniu, džiūvėsėliais, druska ir prieskoniais ir palikite 20min. šaldytuve. Kai atvės suformuokite mažus, plokščius maltinukus. Kepkite keptuvėje su aliejumi arba ant grotelių aptepdami aliejumi.

Padažui agurką sutarkukite stambia tarka ir sumaišykite su jogurtu, majonezu ir prieskoniais. Valgėme su šviežiomis virtomis bulvytėmis. Buvo pasakiškai skanu. Labai lengvas ir skanus padažiukas, pikantiško skonio maltinukai.... super derinys. Išbandykite.

Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2008 specialus numeris "Laužo kepsniai".

Komentarų nėra: