Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Šviežių agurkų sriuba

Apie 500 g šviežių agurkų, kubelis sultinio, stiklinė grietinėlės, 2 šaukštai sviessto,

šaukštas miltų, juodųjų pipirų žirnelių, druskos.

Puošti: krapų, svogūnų laiškų.

Agurkus nulupkite, jei paaugę, tuomet pašalinkite sėklas ir supjaustytkite kaip salotoms. Į puodą su verdančiu vandenių dėkite agurkus, pavirkite 2-3 min. nuo to laiko, kai pakartotinai užvirs, ir supirkite į rėtuką. Nuovirą pasilikite.

Į puodą dėkite sviestą, apvirtus agurkus, pamaišykite. Nupiltame nuovire ištirpinkite sultinio kubelį ir truputį jo užpilkite ant agurkų su sviestu. Įberkite šaukštą miltų, maišykite, kol jie ištirps. Tada supilkite likusį nuovirą. Dėkite grietinėlę ir pavirkite 15 minučių (aš prieš pildama grietinėlę įdėjau smulkiai pjaustytų bulvių ir morkų, kad sriuba butu spalvingesne ir tirštesnė). Jei reikia pasudykite. Nukeltą sriubą pertrinkite į tyrelę (aš netryniau, nes trintos sriubos nėra labai mūsų mėgiamos). Išpilstykite į lėkštes ir puoškite smulkintais žalumynais.

Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2007/05.

Komentarų nėra: