Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Raugintų agurkų sriuba

1/2 litro agurkų surymo, raugintas agurkas, 300 gbaltųjų pupelių (aš nedėjau), 300 g bulvių, 2 svogūnai, , 100 g sviesto, 200 ml grietinės arba grietinėlės, 2 kiaušinių tryniai, lauro lapelis, juodujų pipirų žirnelių, druskos.
Pupeles nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje. Tada nupilkite, įpilkite švaraus vandens , sudėkite bulves , aš dėjau ir truputį tarkuotos morkos. Viską pavirkite. Paskui suberkite šiaudeliais supjaustytą agurką ir smulkintus svogūnus, lauro lapelį, juoduosius pipirus, pilkite agurkų sūrimą ir jei reikia, pasūdykite. Nukėlę nuo ugnies, dėkite kiaušinių trynius, sviestą ir grietinę arba grietinėlę.
Niekada neviriau raugintų agurkų sriubos, bet pagal šį receptą dar virsiu ne kartą, labai skanu.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr. 2007/05.


Komentarų nėra: