Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 29 d., penktadienis

Rabarbarų pyragas

Vieną diena pas draugę ragavau labai skanaus rabarbarų pyrago ir paprašiau recepto....Labai paprastas, bet toks skanus. Jug genialumas ir slypi paprastume :)))) Taigi...
Pagrindui: 1/2 stiklinės cukraus (stiklinę ėmiau 200 ml), 1 stiklinė miltų,
1 a.š. kepimo miltelių, 1/2 stiklinės grietinės.
Įdarui: 4 rabarbarų kotai, 2 v.š. sviesto,
1/2 stiklinės rudojo cukraus (dėjau paprastą cukrų ir šaukštą medaus),
1 a.š. cinamono.
Pirmiausia pasiruošiame įdarą: rabarbarus supjaustome gabaliukais. Ištirpiname keptuvėje sviestą, suberiame rabarbarus, cukrų bei cinamoną. Kaitiname ant silpnos ugnies 5 minutes. Supilame rabarbarus į paruoštą 20 cm skersmens pyrago formą.
Gaminame pagrindą: kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame grietinę ir miltų bei kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Užpilame tešlą ant rabarbarų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Iškeptą pyragą atvėsiname, ir apverčiame į lėkštę. Rabarbarų sluoksnis turi būi viršuje. Skanu su ledais, plakta grietinėle. Verta pabandyti!!!
Receptas buvo paimtas iš kažkokios knygos, atsiprašau, bet tikrai nepamenu jos pavadinimo :) Pasitikslinsiu ir papildysiu :)

1 komentaras:

jonas rašė...

o kiek kiausiniu reikia,niera parasyta.