Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Pyragėliai su obuoliais

200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 400-500 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių,

obuolių, džemo arba uogienės (dėjau apelsinų džemą, labai tiko), druskos,

cukraus pudros.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, kad neliktų sausuų miltų. Tada įmuškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, iškočiokite ją į lakštą ir stikline ar apvalia formele išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po dvi obuolio skilteles, ant jų šaukštelį džemo ir užvožkite kitu apskritimu (prieš tai patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu, geriau prikibs), kraštelius gerai užspauskite. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. , kol gražiai pagels(man iškepė ir greičiau, tad tikrinkite, kad nesudegtų). Pravėsusius pabarstykite cukraus pudra.

Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2008/04.

Komentarų nėra: