Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Obuolių tortas "Pabandyk"


Tešlai: 250 g miltų, 1-2 kiaušininių tryniai ( prireikė abiejų) , 100 g sviesto arba margarino,
80 g cukraus.
Įdarui: 1/2 kg obuolių, 2 kiaušinių baltymai (dėjau tris), šaukštas bulvių krakmolo,
šaukštas cukraus (dėjau apie 3 v.š.).
Iš miltų, cukraus, sviesto (margarino) ir trynių užminkykite tešlą, valandai palikite šaltai. Iš tešlos iškočiokite lakštą ir juo išklokite torto formą (aš kepiau 28 cm skersmens pyrago formoje). Kraštelius užlenkite, kad susidarytų bortelis.
Įdarui baltymus išplakite. Plakdami po truputį berkite krakmolą ir cukrų, dėkite mažais gabaliukais pjaustytus obuolius. Paruoštą kremą dėkite ant formoje išklotos tešlos, šakute sušiauškite paviršių. Kepkite nekarštoje orkaitėje 40-60 min.
Labai švelnus ir skanus pyragas.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė" , Nr.2007/specialus numeris "Obuolių valgiai".

2 komentarai:

Vilma rašė...

Esu kepusį šį pyragą keletą kartų -labai labai skanus! O receptas iš tokios senos knygutės "Viskas iš obuolių". :) Ji labai seno leidimo, tai, matyt, Darbštuolė perspausdino šiems laikams. :)

Žaneta rašė...

:) greičiausiai taip :) tas žurnaliukas dauguma receptų ima iš skaitytojų, bet skaitytojai irgi iš kažkur turi juos rast :) taip ir sukasi viskas ratu.

O pyragas tikrai vertas demesio :) Skanumelis.