Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Kiaušinių - faršo vyniotinis

Šį savaitgalį prisiminiau garsiuosius Sonatinos receptus (garsūs jie tiems, kas lankosi SM forume ir jos bloge:) ). Taigi išmėginau šitą labai skanų patiekalą. Siūlau pamėginti ir kitiems :) O pasigaminti jį labai labai paprasta:

Vyniotinio pagrindui:

5 kiaušiniai, 250 g majonezo, 350 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Įdarui:

500 g faršo, 1 svogūno galva, 1 kiaušinis, druskos, pipirų.

Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.

Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais. Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai. Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.

Vyniotinio gaunasi nemažai, tačiau labai skanu ir tikrai galima valgyti kad ir dvi dienas iš eiles :). Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos, nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (aš dėjau ne majonezo ir grietinės mišinio, tai gavosi viskas labai gerai ir ne per sūru). Tikrai labai paprasta ir skanu!!!

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai, SM forumas.

1 komentaras:

Koruklu rašė...

As sita taip pat jau kelis kartus dariau, visada pavyksta ir tikrai labai paprasta ir skanu!!!