Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Kaimiškas obuolių pyragas


1 kg sluoksniuotos mielinės tešlos (aš iškepiau iš vienos pakuotės "Mantingos" 2gabalėliai po 250 g ir gavosi pakankamai didelis pyragas),
1 kg obuolių (obuolių irgi tiek nesudėjau, pakako pusės),
100 g medaus,
kiaušinis (aptepti viršų),
miltų skardai.
Tešlą atšildžiau ir sudėjusi lakštus vieną ant kito iškočiojau didelį bet nelabai ploną blyną. Apipjausčiau kraštus, kad butų gražus, klojau į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą. Stenkitės, kad tešla sudarytu bortelius, kitaip išbėgs kepdamas medus. Tešlos likučius iškočiojau ir supjausčiau juosteles papuošimui.
Tešlos blyną aptepame medumi (geriausia pašildyti, tada skystesnis, lengviau tepasi). Obuolius supjaustyti plonytėmis skitelėmis ir isdėlioti ant tešlos. Pabarstome trupučiu cinamono i cukraus (jei rūgštus obuoliai), dėliojame juosteles, tepame kiaušinio plakinį ir šauname į orkaitę, kepame apie 40 min.
labai labai skanu, ypač su pienu arba su ledais.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė, Nr. 2008/09.

Komentarų nėra: