Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Jogurtinis obuolių pyragas

Tešla: 100 ml cukraus, 200 ml miltų, 1 a. š. kepimo miltelių,

1/2 a. š. kardamono, 100 g sviesto ar margarino, 100 ml kefyro.
Įdaras 3 - 4 obuoliai, 1 v. š. cukraus .
Jogurto padažas :300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto, 2 kiaušiniai, 1 v. š. cukraus,

1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio) .
Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Man miltų prireikė pora šaukštų daugiau, nes tešla gana minkštoka gaunasi. Formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 – 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.Ataušinti pyragą formoje. Pyragas nepaprastai skanus...

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai SM forumas.

Komentarų nėra: