Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Gardžiosios vištų krūtinėlės


4 vištų krutinėlių filė gabaliukai, 400 g grybų (pievagrybių),

200g špinatų, 100 ml aliejaus, 2 morkos, 6 svogūnų laiškai, 3 česnakų skiltelės,, 100 g maltų džiūvėsėlių, 50 g kietojo sūrio, 1/2 stiklinės chereso, maltų pipirų, druskos.

Užpilkite mėsą cheresu ir palaikykite 3 valandas (neturėjau chereso ir nemarinavau).

Susmulkintus špinatus, sukapotus česnakus, smulkiai supjaustytus grybus, svogūnų laiškus ir tarkuotas morkas apkepinkite aliejuje, įberkite druskos, pipirų ir pakepinkite apie 10 min.

Kiekviename mėsos gabalėlyje įpjaukite "kišenėlę", prikimškite ją paruošto įdaro, įpjovos kraštus susmeikite mediniais smeigtukais.
Džiuvėsėlius sumaišykite su smulkiai tarkuotų sūriu. Įdarytas krūtinėles pasūdykite, apvoliokite džiūvėsių ir sūrio mišinyje ir kepkite aliejuje.
Prieš tiekdami į stalą išimkite smeigtukus.

Labai labai skanios krūtinėlės, tik gaunasi gana nemažos ir 4 gabaliukų mum (dviems suaugusiems ir vaikui) užteko pavalgyti net 2-3 kartams. Suvalgėme visas, nes labai skanu, bet kitą sykį darysiu iš dviejų gabalėlių :)
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė, Nr. 2009/04.

Komentarų nėra: