Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Biskvitinis tortas su varškės kremu


Biskvitui: 150 g cukraus, 4 kiaušinių baltimai,
6 kiaušinių tryniai, pakelis vanilinio cukraus,
1 citrinos žievelė, 75 g miltų,
25 g krakmolo,
šasukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
20 g želatinos, 500 g neriebios varškės, 2 citrinos, 150 g cukraus,
1 skardinė konservuotų abrikosų ar persikų,
200 g aviečių (aš dariau su šaldytomis braškėmis),
500 ml riebios grietinėlės,
riešutų ar kokosų drožlių (papuošti).
Ruoškite tešlą: baltymus išplakite iki putų. Nenustodami plakti plona srovele suberkite 50 g cukraus ir toliau plakite iki standumo. Trynius, likusį cukrų, vanilinį cukrų bei tarkuotas citrinos žieveles sumaišykite ir kruopščiai išplakite. Trynių kremą šluotele atsargiai įmaišykite į baltymus. Miltus, krakmolą bei kepimo miltelius sumaišykite ir nusijokite į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišykite.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi (aš iškepiau du mažus, 20 cm biskvitus, dviems torčiukams,o šiaip iš šių produktų, ko gero, išeitų gana nemažas, apie 26 cm skersmens biskvitas). Atsargiai sukrėskite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 min. Biskvitą ataušinkite ant grotelių ir perpjaukite į dvi dalis horizontaliai.
Įdarui želatiną užmerkite šaltame vandenyje ir leiskite išbrinkti. Varškę sumaišykite su citrinų sultimis (aš patarčiau nedėti dviejų citrinų sulčių, per rūgštu), tarkuotomis žievelėmis ir cukrumi. Plakite plaktuvu, kol ištirps cukrus. Abrikosus (aš dėjau persikus) nuvarvinkite, skysčio neišpilkite. 3 šaukštus sirupo nuo abrikosų ar persikų pašildykite ir jame ištirpinkite brinkintą želatiną. Avietes ir pusę abrikosų sutrinkite atskiruose induose. Želatiną sumaišykite su varškės mase ir padalinkite pusiau. Į vieną dalį varškės įmaišykite trintas avietes, į kitą - trintus abrikosus. Kai varškės kremai ims stingti, išplakite grietinėlę ir pusę jos sumaišykite su abrikosine varške, kitą pusę - su avietine.
Apatinę biskvito dalį apjuoskite torto forma. Aš patarčiau kiek sulaistyti likusiu sirupu nuo abrikosų, nes gaunasi kiek sausokas biskvitas, nes želatina neleidžia kremui įsigerti. Ant biskvito paskleiskite avietinį kremą ir išlyginkite. Dėkite antrąją biskvito dalį ir ant jos išdėliokite likusius abrikosus. Užpilkite baltają masę ir išlyginkite. Tortą puoškite riešutais, uogomis, kokosų drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite kol kremas visiškai sustings.
Labai gaivus torčiukas.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr.2009/04.

Komentarų nėra: