Sveiki užsukę!



2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Amerikietiški blyneliai

Sekmadienio vakarienei iškepiau šių blynelių.... Neperdėsiu pasakydama, jog niekada nesu valgiusi skanesnių, puresnių blynelių. Jie pasakiški. Ir juos kepa pats J. Oliver'is :) tai receptas iš jo knygos, pasidalinu su visais :
3 dideli kiaušiniai, 115 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių,
140 ml pieno, žiupsnelis druskos.
Pirmiausia atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymo. Baltymus supilkite į vieną dubenį, trynius į kitą. Į trynius berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pilkite piena ir užmaišykite tirštą tešlą. Baltymus su druska išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešla paruošta. Šiuos blyneolius galima pagardinti uogomis, bananais, kitais norimais vaisiais. Aš dėjau bananų griežinelius (nuotraukoje gal nelabai matosi, nes bananai gelsvi ir neišsiskiria iš blynelio fono, bet kokios melynės butų super :)) )
Taigi kepame blynelius: į keptuve dedame tešlos, viena pusė kol kepa, ant viršaus beriame uogas, vaisius, ar ką jau sugalvojame. Tada apverčiame ir apkepame antąją pusę. Blyneliai gaunasi stori, purūs. Skanu su klevų sirupu, braškių sirupu ir t.t. Sakiau gyvenime kitokių blynų jau nebekepsiu, tik šiuos :) ir greita , ir paprasta , ir super skanu. Išmėginkite!!!
Recepto šaltinis: J. Oliver knyga "Laimingos virtuvės dienoraštis".

Komentarų nėra: