Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Trupinių pyragas


400 g miltų, 100 g lazdynų riešutų,
50 g razinų (aš dėjau džiovintų tropinių vaisių ir razinų mišinį),
100 g sviesto, 400 g kondensuoto pieno,
2 kiaušiniai.
Kondensuotą pieną indelyje išvirkite, kaitinti reiktų apie 2 val. Kas kartą papildykite vandenį, kad indelis butų apsemtas. Išvirtą palikite atvėsti. Kondensuotą pieną pasiruošti geriausia iš vakaro.
Į miltus muškite kiaušinius, dėkite sviestą ir gerai išminkykite. Kad tešla būtų puresnė, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Stambia trintuve tešlą sutarkuokite plonu sluoksniu ant paruoštos skardos. Kepkite 25 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Kepinį atvėsinkite ir sutrupinkite. Riešutus smulkiai sugrūskite. Į dubenį berkite riešutus, razinas, kepinio trupinius, supilkite kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite pyragą (aš formavau 20 cm torto formoje, gavosi pilna forma). Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Labai skanus ir nesudėtingas pyragas.
Recepto idėja: žurnalas "Darbštuolė" Nr.2007/11.

Komentarų nėra: